Ustvarjalni dotik
Vaša košarica

Ne spreglej novosti!

Odtiskovanje s štampiljkami RSS Feed

Odtiskovanje s štampiljkami je razmeroma enostavno opravilo, če vemo, kako se ga pravilno lotiti. Z blazinico ali gobico za štampiljke potapkamo po štampiljki, zapremo blazinico in čimprej naredimo odtis. Štampiljko pritisnemo na podlago enakomerno, da bo tudi odtis enakomerno odtisnjen. Namesto blazinic za odtiskovanje pa lahko uporabimo kar markerje oziroma flomastre in s tako pobarvano štampiljko naredimo odtis. V kolikor imamo silikonske štampiljke, potrebujemo za odtis tudi akrilni blok, na katerega nalepimo štampiljko. Izberimo takega, ki je dovolj velik, a ne prevelik, da bo rokovanje z njim udobno. Tehnika odtisa od tu naprej je enaka tako za silikonske štampiljke kot za lesene štampiljke. Po uporabi morate štampiljko očistiti. To lahko storite z vlažnimi higienskimi robčki ali pa z namenskim čistilom. V pričujočih blog zapisih smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako narediti čimboljši odtis s štampiljko. Vsekakor pa vas vabimo v našo trgovino, kjer lahko najdete tudi bogato izbiro štampiljk za otroke, učitelje, vabilo, blazinice za žig, črnilo za štampiljke...
04 maj Kako izdelati več enakih vabil z lepim potiskanim ozadjem?
BarbaraMT 0 647
Bi rada izdelala več vabil, pa nimaš dovolj potiskanega papirja? Kako izdelati več enakih vabil z lepim potiskanim ozadjem? Zate imam praktično rešitev...papir si potiskaj sama! V kolikor gre za kakše..
18 mar. Silikonske štampiljke – nekaj nasvetov za začetnike
BarbaraMT 0 1389
Silikonske štampiljke so tista vrsta štampiljk, ki jih zadnje čase vse pogosteje srečujemo v svetu ustvarjalnosti. Pravzaprav obstajajo le dvoje vrst štampiljk: silikonske oziroma prozorne ter gumijas..
25 maj Štampiljke Hero Arts
0 641
Ameriška firma Hero Arts iz Kalifornije je sinonim za kvaliteten ustvarjalni material. Ravno ta kvaliteta v kombinaciji z inovativnimi produkti ji daje mesto v peščici vodilnih podjetij na svetu te br..
07 mar. Različne vrste blazinic
0 800
Blazinice so različne glede na sestavo barvila, ki je v osnovi blazinice. Blazinice na osnovi dye ink - se hitro sušijo, odtis je bolj transparenten (na črnem papirju se ne vidi, na belem pa je temne..
05 mar. Izdelava odtisov s prozornimi štampiljkami
BarbaraMT 0 284
Na trgu je ogromno blazinic za odtiskovanje štampiljk. Razlikujejo se po velikosti, kvaliteti, barvnih odtenkih in uporabnosti. Rokovanje z njimi je relativno enostavno, a če si začetnik, se lahko ne ..
13 feb. Valentinovo srce
0 1283
Valentinovo srce, darilo, ki ga izdelajo otroci je lahko zelo enostavno, iz stvari, ki jih imate doma. Prav gotovo imate doma kakšen kos modelirne mase, gline ali mase za izdelavo nakita, valjar in mo..
11 maj Kako enostavno narediti odtis čimbolj naravnost?
0 608
S tem vprašanjem se je verjetno že katera srečala - sploh pri uporabi gumjastih štampiljk z napisi. Že od samega začetka prakticiram lepljenje štampiljk na akrilni blok s skalo. Nekaj štampiljk je na..
27 mar. Nove silikonske štampiljke s slovenskimi napisi
0 941
Končno smo dočakali novo verzijo štampiljk s slovenskimi napisi. Tokrat so štampiljke silikonske in ne gumjaste, kot so bile iz prejšnjih serij. In kakšne so razlike med njimi? V praktičnosti uporabe..
18 dec. Smrečica s slanimi obeski
0 549
Pa nam je uspelo :) Smrečica stoji, okrašena z lučkami, slanimi obeski in balončki. Priprava slanega testa: 2 dela drobno mlete soli (bolj kot je sol drobna, bolj fino testo bomo dobili), 2 dela navad..
10 avg. Uporaba gumijastih štampiljk za začetnike
0 338
Danes je prvič za nas postopek pripravila Simona. 1. Najprej štampiljko "odlepite" od podlage. Ker ima štampiljka samolepljivo podlago se bo brez težav prijela akrilnega bloka. Nato jo poštempljajte z..
12 jun. Hero Arts štampiljke
0 895
Tudi jaz sem morala preizkusiti nove Hero Arts štampiljke. Velikokrat se je že zgodilo, da sem ravno jaz dobila "škart" robo. In tudi tokrat je tako, ena štampiljka (mak) mi ne naredi popolnega odtisa..
23 feb. Ročno potiskano in senčeno ozadje
0 404
Sigurno se vam je kdaj pripetilo, da niste imeli pravega papirja za ozadje voščilnice, albuma in drugih izdelkov ali pa je bil izbrani papir preveč mehak. Jaz sem se znašla pred dilemo ko sem izdelova..
Prikazujem 1 do 12 od 13 (2 strani)