Barvanje z Distress polnili in Distress markerji

14. 8. 2012
Tokrat nam je Simona predstavila njen način barvanja z Distress polnili in Distress markerji. Uporabljeni pripomočki so iz naše trgovine 🙂
1. Stvari, ki jih boste potrebovali za barvanje odtisnjene štampiljke:.
štampiljka (postopek je prikazan s štampiljko Magnolia)
– črna blazinica Archival Ink(ali druga vodoodporna blazinica, npr. StazOn, Versafine)
– akvarelni papir, papir za štempljanje ali drug trši papir (ki ne pušča svaljkov)
vodni čopič ZIG z ozko konico za lažje barvanje detajlov
– papirnato brisačo
 
2. Najprej pritrdite štampiljko na akrilni blok in jo poštempljate z Archival Ink blazinico, ki je vodo-odporna, da se vam odtis pri barvanju ne bo razmazal. Zato jo uporabite, kadar boste odtise barvali z distress markerji, distress reinkerji, distress ink blazinicami, vodotopnimi barvicami, terpentinom…
 
3. Odtisnite štampiljko na akvarelni papir ali drug papir za štempljanje (pozor: če boste uporabili kakšen drug papir, pred uporabo preverite, če papir pri barvanju ne pušča papirnatih svaljkov). 
4. Za barvanje boste potrebovali vodni čopič ZIG (ti imajo v ročaju prostor za vodo), lahko pa tudi navadni čopič in malo čiste hladne vode v kozarčku ali plastičnem pokrovčku.
 
5. Če uporabljate vodni čopič ZIG, najprej stisnite s palcem in kazalcem rumeno plastiko, tako, da bo voda stekla na konico čopiča. Nato pa čopič obrišite po papirnati brisači. Čopič mora biti moker, vendar ne preveč.
 
6. Konico čopiča namočite v željeno barvo distress polnila (samo konico). Preden nanesete barvo na štampiljko, lahko s čopičem potegnete črto v kotu papirja ali pa za to uporabite drug papir. Tako boste dobili občutek, koliko barve ste nanesli na konico čopiča in če je le-ta premokra. V kolikor ste opazili, da je konica čopiča premokra, potegnite čopič po papirnati brisači, da ga obrišete. V kolikor ste opazili, da je čopič suh, pomeni, da ponovno stisnete rumeno plastiko na čopiču, da se bo konica čopiča namočila.
 
7. Sedaj lahko nanesete barvo na obraz štampiljke. Zapomnite si, da je vedno boljše, da je  konica čopiča bolj suha, ne premokra. Barvo nanesete tako, da potegnete tanko črto po robu obraza. Jaz sem za barvanje obraza uporabila barvo Tea Dye.
 
8. Nato pa sem z majhnimi krožnimi gibi čopiča začela širiti barvo proti sredini obraza. Če sem opazila, da mi konica čopiča zajame preveč barve in bi želela manj barve, sem obrisala čopič po papirnati brisači. Na tak način svetlite barvo, brez, da bi dodajali barvo na čopič.
9. Enak postopek je, ko barvate roke in noge. Zapomnite si, da barvate manjše predele (npr. obraz) in ko določen predel pobarvate, začnete barvat drug del. To velja vedno, tudi če uporabljate isto barvo. Barva mora biti vedno mokra, ko jo s krožnimi gibi čopiča širite na želeno mesto.
 
10. Tukaj vidite, kako temno črto, ki ste jo naredili na začetku, posvetlite. Vmes sem obrisala čopič po papirnati brisači in ga očistila, nato pa ponovno s krožnimi gibi širili barvo še na preostali del roke in kolena.
 
11. Tako si večkrat med barvanjem očistite čopič. 
 
12. Za lažjo predstavo je tukaj končni rezultat senčenja roke.
 
13. Preden uporabite drugo barvo, čopič očistite. To storite tako, da obrišete čopič večkrat po papiranti brisači in vmes dodajate vodo, če je potrebno.
 
14. Nato konico čopiča ponovno namočite v novo barvo. Sama sem uporabila za ličnice barvo Spun Sugar.
15. Ko barvate lase, postopek ponovite. Za barvanje las sem uporabila dve barvi: Antique Linen (svetlejša barva) in Vintage Photo (temnejša barva). Vedno nanašate najprej eno barvo, še le nato dugo. Jaz vedno nanašam prvo svetlejšo barvo in potem temnejšo. Tudi če bi uporabila 3 različne barve, bi jih nanašala v zaporedju od najsvetlejše do najtemnejše.
 
16. Tako izgleda nanos barve AntiqueLinen. Ko se barva posuši, lahko nanesete temnejšo barvo Vintage Photo.
 
17. Barva Vintage Photo.
 
18. V kolikor imate distress marker v isti barvi (kot tukaj npr. Vintage Photo), lahko senčite lase in dodajate kontrtast z markerjem. Z markerjem boste dosegli večji kontrast in dobili močnejše barve.
 
19. Za oblekico sem uporabila barvo Victorian Velvet.
 
20. Tako pa izgleda pobarvana Tilda (štampiljka Magnolia) v celoti.
 
21. Končna čestitka. 
 
 
< Nazaj na postopke in ideje