Barvanje z distress blazinicami – čisto enostavno

7. 4. 2017

Barvanje z distress blazinicami je prav zabavno, enostavno in noben bavbav. Copic markerje je “posvojil” Gašper, jaz celotno llinijo DistressovTokrat predstavljam kratek nasvet za uporabo distress blazinic pri barvanju.

Potrebovala boš: želen motiv štampiljke, akrilni blok, papir za odtis, vodoobstojno blazinico, distress blazinice, vodni čopič, škarje

Navodila za barvanje z distress blazinicami

  • Želeni motiv odtisni z obstojno blazinico (npr. StazOn, Versafine) in počakaj vsaj pol ure, da se dobro posuši. Postopek lahko pospešiš z grelno napravo.
  • Motiv lahko takoj izrežeš, čeprav boš verjetno lažje barvala na večjem listu. Včasih se ti lahko zgodi, da ti pobarvan motiv ne bo všeč in ga ne boš hotela uporabiti.
  • Nato na akrilni blok (na en vogal) odtisneš želeno barvo in zraven iz vodnega čopiča kaneš kapljico vode. Sprava lahko celoten motiv pobarvaš z zelo razredčeno, vodeno barvo, nato pa na dele, ki jih želiš osenčiti postopoma dodajaš temnejše odtenke.
  • NAMIG: Na enak način lahko uporabiš svoje distress flomastre (v primeru, da nimaš vseh barv blazinic) – z njimi pobarvaj po akrilnem bloku in že imaš želeno barvo 🙂

barvanje z distress blazinicami

Za hišico, ptička in vejico sem uporabila naslednje barve: barn door, weathered wood, vintage photo, tattered rose, peeled paint.

NASVET: Manj je več. Sprva začni z manj barve in nadaljuj toliko časa, da boš zadovoljna.

Spodaj pa sem za barvanje super mame uporabila naslednje barve: barn door, weathered wood, milled lavender, vintage photo, tattered rose.

barvanje z distress blazinicami 01

< Nazaj na postopke in ideje