Uporaba plastičnih šablon

19. 1. 2016

Stencili, oziroma plastične šablone me do danes niso zamikali. A, ko jih enkrat poizkusiš, postane uporaba plastičnih šablon skoraj samoumevna. Definitivno ni zadnja, je pa prva – oziroma prvi dve čestitki, narejeni s pomočjo plastične šablone in barve z gobico.

Uporabila sem samolepljivo šablono, ki se med nanašanjem barve ne premika (ostale priporočam, da pred barvanjem pritrdite s kakšnim lepilnim trakom, da se ne bodo premikale in vam kvarile vzorca), barvo z gobico Tsukineko (za senčenje, odtiskovanje, barvanje), papir.

Primer uporabe:

Šablono namestite na želeno mesto, nanesite barvo na šablono s tapkanjem – gor, dol, ne mažite, ker boste gobico scefrali. Nato previdno odstranite šablono in počakajte, da se barva posuši. Krasen kovinski izgled se prikaže ob premikanju papirja. Po uporabi šablono očistite s krpico in čistilom za štampiljke ali z blago mešanico mila in vode.

stencil barvanje s sablono [ustvarjalni blog]

Končani čestitki. Tudi odtis s štampiljko je narejen s pomočjo te gobice.

TRI_6276 [ustvarjalni blog] TRI_6278 [ustvarjalni blog] Na tej čestitki sem senčila rob okoli modrega papirja.TRI_6283 [ustvarjalni blog]

< Nazaj na postopke in ideje