Barva leta: Pantone Greenery

9. 1. 2017

Pantone Color Institute vsako leto razglasi barvo leta. Lani je prvič v zgodovini razglasila dve barvi, in sicer baby roza (pink quartz) in baby modra (baby blue). Da sta bili izbrani v tandemu ne preseneča, saj naj bi se dopolnjevali: topla roza in hladna modra. Druži ju različnost, kar naj bi bilo vodilo sodobnega časa. In kaj je »barva leta«? Pri inštitutu Pantone Color Institute pravijo, da gre za »simboličen izbor barve, ki naj bi poosebljal svetovne trende«. Lahko to res sporočajo barve? Hmmm, mogoče, naj vsak presodi sam.

Barva leta 2017

Pri inštitutu Pantone Color Institute so tako razglasili tudi barvo leta za 2017. To je zelena – Pantone Greenery. Pravzaprav pomladno zelena, če bi lahko tako prevedli, čeravno slovenščina ni najboljša pri prevajanju tovrstnih izrazov. Direktorica inštituta Leatrice Esenman pravi, da zelena barva izraža hrepenenje po spremembah, novem začetku, pomladi, mladosti, enotnosti – pa naj bo to na osebni ali na širši ravni. Pripravili to so tudi predstavitveni video, kjer ne manjka svežih pomladno zelenih odtenkov. Čeprav smo šele v prvi polovici zime, vam mogoče pričarajo nekaj prijetno zelenega – pomladanskega.

pantone_greenery

 

Zeleno barvo srečate tudi v naši trgovini. Nekaj namigov kaj in kako uporabiti:

– zelene odtise lahko pričarate s pomladno zeleno blazinico Taylored Expressions Granny Smith (pomislite na istoimenska jabolka)

– podobno zelene odtise vam bo omogogočil tudi distress marker Twisted Citron, ki posnema barvo limete.

– če so vam všeč papirji zelene barve, potem ne spreglejte Authentique – Lucky (15 x 15 cm)

– če bi radi zeleno voščilnico poslali še v zeleni kuverti, imamo tudi komplete pisanih kuvert, med katerimi so tudi sveže zelene barve.

– pri odtisih lahko uporabite tudi zeleni embosirni prah. Ghoulish Green je eden takih, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

– seveda pa mimo zelene ne gre niti v nakitu, kjer je kar nekaj kroglic zelenih odtenkov.

– zelena je lahko vidna tudi v temi. Ne verjamete? Za to bo poskrbela barva Glow in the dark.

– in nenazadnje: izdelate lahko čestitke in pri tem uporabite kovinske šablone. Kako jih izrezati? S cuttlebugom – pomladno zelene barve.

 

Vse te super izdelke vam posebej predstavljamo še tukaj. Sporočite tu spodaj ali pa nam pošljite na Facebook profil tudi morebitne svoje »zelene« ustvarjalne ideje – seveda realizirane.

Gašper

 

< Nazaj na postopke in ideje