Album z že narejenimi platnicami

23. 8. 2015

Jutri je dan D za našo družinico…no, naj bi bil 🙂 In v tem času čakanja, sem malo ustvarjala. Tokrat so me k temu spodbudili naši fantje, ker zelo radi poslušajo zgodbice o svojem rojstvu in o tem kako je bilo, ko so bili manjši. Ker pa je kovačeva kobila ponavadi bosa, je tudi pri nas zamuda z albumi ogrooomna. Juševega sem začela delati že lansko leto, dokončala pa sem ga komaj včeraj. Ajajaj…

Za album sem tokrat vzela platnice – ki so že narejene in jih oblekla v decoupage papirje z decoupage tehniko. Postopek lepljenja si lahko ogledate na eni izmed preteklih objav.

izdelava albuma decoupage ustvarjalni dotik3 [ustvarjalni blog]

Kjer so sledi stika papirjev, jih lahko zakrijemo s trakom – kot sem to naredila ob strani, na hrbtišču albuma.

album novorojencek jus [ustvarjalni blog]

TRI_0874 [ustvarjalni blog]

V notranjosti popravkov zaenkrat nisem delala. Pa še vseeno bom na album kaj dodala… žepki na notranjih platnicah – to imam v mislih, pa zaenkrat še ne vem kako se bom zadeve lotila. Do takrat, pa vam predstavim to, kar je trenutno nastalo…

album novorojencek jus 5 [ustvarjalni blog]

album novorojencek jus 4 [ustvarjalni blog]

V bistvu pri sami izdelavi nisem komplicirala. Narezala sem bel 200 g papir za osnove, nato 1 cm manjše potiskane papirje. Te sem poštempljala z vijugicami in nacefrala robove s tovrstnim orodjem. Pri fotografijah je zame najbolj pomembno, da jim fotograf naredi bel rob, saj s tem loči fotografijo od papirja in ji da globino, fotografija pride bolj do izraza.

album novorojencek jus 2 [ustvarjalni blog]

Fotografije sem nalepila z obojestranskim lepilnim trakom, ker je zelo močan in fotografij ne poškoduje.

album novorojencek jus 1 [ustvarjalni blog]

TRI_0896 [ustvarjalni blog]

Dodatke na straneh sem izdelala kar sama. Izrezala sem jih iz potiskanih papirjev, nekatere sem odtisnila na potiskan papir z belim reliefnim prahom in izrezala. Dodala sem tudi tekoče perle, fotografije obrobila s črnim pisalom in napisala nekaj kratkih spominov.

album novorojencek jus 3 [ustvarjalni blog]

< Nazaj na postopke in ideje