Pretekli vikend smo se imeli prav pestro. Po dooooolgem času sva z Gašperjem spet malo zaplesala in uživala v odrasli družbi mojih sorodnikov. Prejela sva namreč vabilo na poroko, ki ga je nevesta izdelala s pomočjo spretnih prstov svoje sestrične...

porocno vabilo rocno delo unikatno

Kaj ob taki priložosti podariti? Da se izognemo klasičnim čestitkam z denarnim prispevkom v notranjosti, lahko za darilo ob poroki, jubileju ali uspehu izdelamo škatlico s sporočilom in z žepki za denar. Krasne, dodatne ideje za poročno dekoracijo, boste našli tudi na povezavi. Tokrat sem izdelala še mini knjigico vam pa izdam postopek...

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 12

     Uporabila sem krasne papirje FEP velikosti 20 x 20 cm. Verjetno ste jih večkrat zasledili pri mojih izdelki in zakaj najraje uporabljam tovrstne papirje? Ker so 240 gramski in s tem dovolj trdni za vsakovrstne papirčaste podvige, izbira barv in vzorcev pa je tudi krasna pri vsakem kompletu :)

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami

Izbrala sem dva papirja - enega za pokrov, drugega za dno škatllice. Naredila sem utore s paličico za suho embosiranje - za dno na potiskan del, za pokrov pa na drugo belo stran papirja. Prepogibe sem utrdila s kostjo za papir in en prepogib v vsakem kotu prerezala.

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 1

Nato sem na odrezan del nalepila obojestranski lepilni trak in škatlico zalepila.

Za notranjost sem iz belega trdega lista A4 formata izrezala 2 papirja velikosti 14 x 28 cm in enega 14 x 29 cm, tega zadnjega sem ob straneh prepognila tako, da so vsi dobili enako velikost. Uporabila sem ga za sredinske liste knjigice, ostala dva pa sem prilepila na prednji in zadnji del cik cak knjigice.

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 4

Nato sem dodala širok satenast trak in ga z obojestranskim lepilnim trakom prilepila sprva le na prednjo stran knjigice (ko je le ta končana, pa še na zadnjo).

 Liste knjigice sem dekorirala v barvah nevestinega vabila. Ker je knjigica velikosti 14 x 14 cm, sem rdeče papirje narezala na 13,5 cm x 13,5 cm, potiskane sive liste pa na 13 x 13 cm. Vedno, ko želim imeti lep rob okoli potiskanega papirja, izberem velikost, ki je pol centimetra večja - oziroma manjša od osnovnega papirja.

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 6

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 7

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 8

Potem pa pridejo še vse podrobnosti seveda z našimi štampiljkami, tekočimi perlami, kristalčki in kopico različnih izrezkov kovinskih šablon ....

Dekoracija škatlice...

Priredba pesmi F. Lainščka.

darilna skatlica za poroko s knjigico zeljami 13

 Njuna spominska fotografija - poročna zahvala z mojo idejo :)